HTML

Mától közúti razzia

2009.03.09. 09:19 luc besson

Három napos közlekedésbiztonsági akciót tart a rendőrség. A ma kezdődő ellenőrzés során elsősorban a teherautósokra koncentrálnak.

Az ország egészére kiterjedő közúti ellenőrzés tart a napokban a rendőrség. Az akciót több más európai országgal egy időben 2009. március 09-én, 10-én és 11-én hajtják végre. Az ellenőrzést legalább napi 8-8 órában és azokon a helyszíneken hajtják végre, ahol a tehergépjárművek biztonságos leállításának, és a technikai jellegű ellenőrzések végrehajtásának a feltételei adottak.

Ezúttal ugyanis az akció kiemelt feladata a tehergépjárművek közúti közlekedésével kapcsolatos szabályok ellenőrzése.  Az ellenőrzések a járművezetők általános ellenőrzésén túl a különböző szükséges okmányok meglétének és érvényességének vizsgálatára terjednek ki, de vizsgálják a menetíró készülékkel kapcsolatos szabályszegéseket, a vezetési és pihenőidő szabályainak a megsértését, a sebességtúllépést, a túlsúlyos járművek, rakományok rögzítésével kapcsolatos szabálytalanságokat is. Az ellenőrzés során kiemelten kezelik a rendszám nélkül közlekedő gépjárművek kiszűrését is.

Az akció során jelentkező műszaki jellegű feladatok nagy száma miatt rendőrség együttműködik a Nemzeti Közlekedési Hatóság területileg illetékes szerveivel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1magyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr36990747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása