HTML

Magyarország

reklám

Friss topikok

Linkblog

Demján Sándor: Magyarország de facto nem független

2009.03.10. 07:42 luc besson

A Reformszövetség megadta a diagnózist és kidolgozta a gyógymódot a beteg Magyarország megmentésére, ám a javaslatokról a politikának kell döntenie - mondta Demján Sándor a Magyar Narancsnak adott interjúban. A Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke - aki a kezdeményezés egyik alapítója - arról is beszélt: azzal, hogy az ország hitelt vett fel a Nemzetközi Valutaalaptól, függetlensége de facto megszűnt.
 

Magyarország a világgazdasági válságtól függetlenül is beteg. Változtatni kell, és hazudik, aki azt mondja, hogy ezt fájdalommentesen végig lehet csinálni. Nincs olyan ember az országban, akit ez ne érintene negatívan - mondta a Magyar Narancsnak Demján Sándor, a Reformszövetség egyik alapítója. A kezdeményezés résztvevői összeállították a diagnózist, a gyógyítást a politikának kell végrehajtania - fűzte hozzá.

A Reformszövetség nem politizál, nagyon fontos ugyanis, hogy a lakosság elhiggye: programja reális. Ezen csak segít, ha egy semleges, nem a politikai hatalmat akaró szervezet teszi le az asztalra - hangsúlyozta a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke, megjegyezve: az emberek egyáltalán nem bíznak a politikusokban.

Demján Sándor szerint minden magyar hálával tartozhat azért, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Világban és az Európai Unió megmentette az országot az összeomlástól. Ez azonban azt jelenti, hogy Magyarország de facto nem független. Ez az állapot egészen addig tart majd - magyarázta -, amíg az ország nem kerül újra olyan helyzetbe, hogy bárki hajlandó hitelt adni neki.

Az adott pénzmennyiség biztosítja, hogy jövő áprilisig Magyarországon ne legyen államcsőd, az új kormánynak azonban nem lesz semmiféle mozgástere: ha nem akar védernyő nélkül maradni, azt kell tennie, amit mondanak neki - figyelmeztetett a Reformszövetség egyik alapítója. Hozzátette: ha jövő áprilisig nem történnek újabb érdemi lépések, akkor az újabb 20 milliárd eurót feleslegesen költi el az ország, a teljes eladósodottság pedig 180-ról 200 milliárd euróra nő.

Jövő tavasszal az is előfordulhat - vélekedett Demján Sándor -, hogy Magyarországgal statuálnak példát, mert nem tett eleget saját megmentésére. Ha kisegítőink nem látják a racionalizálást, nem adnak újabb támogatást, és az itthon nem hatékonyan kihasznált munkaerő külföldön hatékonyan dolgozik majd - magyarázta.

Bár a Reformszövetség szerint a járulékcsökkentésnek egységes mértékűnek kell lennie, Demján Sándor a javaslat előkészítésekor amellett érvelt, hogy a termelőtevékenység és az ahhoz kapcsolódó termelő logisztika terheit 15 százalékkal mérsékeljék, a marketing- és kereskedelmi cégekét és jogi irodákét azonban hagyják változatlanul. A legfontosabb megvédeni a termelő szférát - hangsúlyozta a VOSZ elnöke, megjegyezve: a tudás ott születik, ahol a termelés van.

Demokráciában az utca hamarabb dönti el a dolgokat, mint diktatúrában - mutatott rá Demján Sándor, aki szerint, ha a politika nem igyekszik, az utca ki fogja venni kezéből a hatalmat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1magyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr85992935

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása