HTML

Nem bírtak a szerbekkel a Kemény-fiúk

2009.03.07. 22:19 luc besson

A pekingi bronzérmes szerbekkel döntetlent játszott szombaton az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott Egerben, a 3. Volvo-kupán.
 
A Volvo-kupa szombat esti meccsén az elért címek és érmek tekintetében a világ két legjobb együttese találkozott. Dejan Udovicsics szerb szövetségi kapitány hét kiemelkedő pólósára már nem számíthat a válogatottnál, a fiatalítási hullámmal elsősorban a Partizán tehetségei kapnak, kaptak lehetőséget.
 
A magyar keretben az első napihoz képest a kapusposzton történt változás, a Szécsi, Jászberényi párost a Gergely, Nagy Viktor duóra cserélte a magyar szakvezető, Kemény Dénes.Háromezer magyar győzelemre vágyó szurkoló előtt kezdődött a torna döntőjének is beillő összecsapás. A hat olimpia bajnokkal felálló magyarok Varga Dénes parádés egyéni akciója révén már a 40. másodpercben megszerezték a vezetést, majd 4-1-re elhúztak, de az első szakasz vége előtt a szerbek közelebb férkőztek. Aztán a félidőre tovább csökkent a különbség, a harmadik negyed 5-4-es magyar vezetéssel kezdődött.
 
A fordulás után jó darabig egy-két gól volt a mieink előnye, aztán már 9-6-ra is vezettek a magyarok, akik a negyedik szakaszt 10-8-as előnyük birtokában kezdhették, ám az utolsó negyed a riválisé volt.
A szerb válogatott játszott hatékonyabban, jobban használta ki a lehetőségeit, így egyenlített - sőt akár a győzelmet is megszerezhették volna, de a végén Nagy bravúrral hárított.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1magyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr64988274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása