HTML

Narancs riasztás a Dunántúlon - viharos szél várható

2009.03.07. 22:18 luc besson

Szombaton a Dunántúlon, valamint Bács-Kiskun és Pest megye nyugati területein az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések 60-85 km/h között várhatóak - adta ki figyelmeztető előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A legerősebb széllökések a Dunántúlon valószínűek. A térségre narancssárga riasztást (a 3-as fokozat második szintje) adott ki az OMSZ.
 
A Dunántúl északnyugati és középső részein (így a Balaton térségében is) néhol 85-100 km/h körüli széllökés is előfordulhat, valamint ezen térségek magasabban fekvő részein (kb. 300-400 m felett) egy-egy helyen 95-100 km/h feletti széllökés is lehet. Az éjszakai órákban - főleg az éjszaka második felében - a legerősebb széllökések 60-85 km/h között lesznek - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.
Szombaton az esti órákig Borsod-Abaúj-Zemplén-megye keleti részén és Szabolcs-Szatmár-Bereg-megye térségében is előfordulhatnak viharos (60-75 km/h körüli) széllökések. Vasárnap a délutáni órákig a Dunántúlon, valamint az ország középső részén az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések még elérhetik a 60-75 km/h-t.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1magyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr34988273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása