HTML

Magyarország

reklám

Friss topikok

Linkblog

Magyarország fegyelmezetlen, elkényeztetett és határozatlan

2009.03.13. 08:54 luc besson

Magyarország fegyelmezetlen és elkényeztetett, nincs kellő politikai határozottság a gazdasági problémák leküzdésére - nyilatkozta  a Johns Hopkins Egyetem professzora. Charles Gati politikai szakértő nagyon súlyosnak nevezte Magyarország helyzetét. Hozzátette: az a párt, amelyik az igazsággal áll az emberek elé, biztosan nem nyeri meg a következő választásokat.
 

A mostani hosszabb, akár két-három évig elhúzódó recesszió lesz, és nagyon fegyelmezettnek kell lenni ahhoz, hogy kikecmeregjünk belőle - mondta az InfoRádiónak nyilatkozva Charles Gati, aki hozzátette: Magyarország helyzete nagyon súlyos, de nem ért egyet Barack Obamával, aki hazánkat Ukrajnával együtt emlegette a Fehér Házban. Ukrajna sokkal tragikusabb helyzetben van, mint a nehézségekkel küzdő Magyarország - mondta.

A John Hopkins Egyetem professzora ugyanakkor dicsérte az amerikai elnök eddigi intézkedéseit, amelyek szerinte meggyőzőek és tartalmasak, de hangsúlyozta: nincs könnyű megoldás, vagyis önmagában egyik intézkedés sem oldja meg a válságot.

Az Amerikában élő politikai szakértő szerint a fegyelmezetlenség az oka annak, hogy Magyarország ilyen nehéz helyzetbe került. Az ország elkényeztett, túl sokat költ, a politikusok pedig nem magyarázzák meg érthetően a közvéleménynek, hogy az ország ezt nem engedheti meg magának - véli Charles Gati, aki tudja, hogy nagyon nehéz ezzel kiállni, hiszen azt a politikust, aki ezt mondja, nem választják meg, ezért kellene több pártnak egyszerre hangoztatnia az igazságot.

Ha nincs meg a politikai határozottság a gazdasági problémák leküzdésére, akkor semmi sem működik - tette hozzá a professzor.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://1magyarorszag.blog.hu/api/trackback/id/tr44999500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása